Michter's Sour Mash 0.7L
V 70. a 80. letech 20. století byla Sour Mash whiskey vůbec nejoblíbenějším produktem destilerie. Název Sour Mash odkazuje na stejnojmenný způsob výroby, kdy se část zápary, která již prošla fermentací, používá pro nastartování fermentace další várky, podobně jako je to například u kváskového chleba. Vzhledem k jedinečnému poměru obilné směsi produkt nelze označit ani jako bourbon, ani jako žitnou whiskey. Po svém opětovném uvedení na trh v roce 2012 si velmi rychle získala oblíbence. Whiskey se vyrábí v malých sériích a zraje v nových, uvnitř vypálených sudech z amerických bílých dubů. Lahvuje se při 43 %.Vyznačuje se tóny karamelizovaného cukru s kořením, nakouřeného ovoce, kandovaných třešní a medové vanilky. Je pozoruhodně elegantní. Nejprve připomíná bourbon a v závěru žitnou.
Cena | 1 313 Kč |
---|---|
Dostupnost | Dodáme za 1-5 dnů, průměrná doba dodání je 3 dny. |
Sdílet | |
Kód | WHI966107 |
Alkohol | 43.0% |
Objem lahve | 0.7L |
Video | [] |
Země původu | Spojené státy americké |
Cena za 1L | 1 876 Kč |
Kde můžete ochutnat
Chybí v seznamu váš oblíbený podnik?
Degustace
Jsem majitelem podniku, který tu chybí